Vidar Kleppes blogg

januar 10th, 2008

Kriminelle har det bedre en de eldre!

av    Lagret under: eldre, kriminelle          

Justisministeren har nå erklert en stopp av dubleringen av fengselssellene for kriminelle som skal sone sin straff. Nå forventer  jeg og Demokratene at helseministeren snarest gjør det samme ovenfor våre eldre og pleietrengende som ikke har begått noen forbrytelse , men som gjennom et positiv livsløp – har bidratt til å skape trygge og gode oppvekst vilkår for den yngre generasjon. Våre eldre og pleietrengende heders kvinner og menn - fortjener vel den samme rette til et privatliv som de kriminelle! Eller hva, helseminister Brustad?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

9 kommentarer

 1. naiv som alltid?

  Jeg har da noe erfaring fra eldreinstitusjoner, og de fleste der foretrekker selskap på rommet dersom de ikke er i stand til å oppholde seg i fellesrom. Og du kommer faen ikke inn på en institusjon i dag dersom du kan plukkes opp av senga. Fint å tilbringe de siste 4-5 årene av livet i isolasjon, med bare travle pleiere og besøk av pårørende en gang i uka?

  Med oppføring av eldreboliger har det tradisjonelle aldershjemmet forsvunnet, nå snakker vi sykehjem for tildels sterkt pleietrengende eldre. Glem Oldemors koselige rom på aldershjemmet med kamferdrops og en oppegående kjerring. Nå ligger hun til sengs, holdt i live av behandling som ikke var tilgjengelig for 30 år siden, vi kan ikke bemanne disse institusjonene med nok folk til at de gamle syke skrottene har selskap 24/7, skal vi da gå for isolat fordi vi som ikke ligger til sengs ikke vil ha andre folk inn i vårt privatliv?

  Blanding av kort her?

  Har du ligget på sykehus? Vil du ha enerom? DET er kjedelig det. Takke meg til et 6 mannsrom! Der kan vi prate, krangle, spille kort, og oppleve noe. På enerommet ligger du og stirrer i taket.

  Hva har fengslene med dette å gjøre?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av adolph — januar 11, 2008 @ 12:14 am

 2. I fra å la være etterforskning på flere hundre saker, som i stedet har gått til konflikråd og med oppsamlingsdommer har dubleringen hatt den effekt at det er færre innenfor, men dette er jo instudert politisk knep for å bedre Storbergets status.

  Når det nevnes har de insatte eget rom, de har legetilsyn og pleie om de blir syke, samt gratis tannbehandling. Og så får de faste måltider og en times lufting.

  Dessuten er de trygge for overfall innenfor.

  Hva har så de eldre å pleietrengende for rettigheter? Den samme som kua? som får stell og frokost om morgenen, blir kontrollert av veterinær og får madrass, samt kjærlige stryk over hode og rygg.

  Så kan man sammenligne for å spørre, skal rettigheter være større for fanger og Dagros, en en sliter som blir syk og kanskje risikerer underernæring, smitte, feilmedisinering og innslusing på et lagerrom med juletrepynt.

  Eg berre spyr!

  Demokratene har omtalt og brydd seg med slike saker og nu føler jeg for nettopp dette partiet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Jan Ødegård — januar 11, 2008 @ 1:39 am

 3. Enig og Tro! – helt i tråd med Håkon LIe’s utsagn til Jens Stoltenberg ved HL’s fylte 100. gi våre gamle en verdig alderdom.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Lars Due.Gundersen — januar 11, 2008 @ 1:53 am

 4. Enig med deg her, Vidar.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Ronja — januar 11, 2008 @ 9:41 am

 5. Jeg personlig, synes veldig lite om å sette grupper opp mot hverandre, til tross for de samme behov.

  Når man først skal streife innom eldreomsorgen, bør i allefall minstekravet at eldre faktisk får nødvendig og tilfredstillende pleie først, før man kan diskutere enerom.

  Det er også en forutsetning at man faktisk får plass på ett eldrehjem, som per dags dato er så absolutt ingen selfølge

  Det er ikke lenge siden, vi fikk servert i fanget, at en 95 år gammel kvinne er nektet plass på grunn at de mente hun var “oppegående nok” til å klare seg selv. Hallo??

  Synes du burde først og fremst ha konsentrert deg om skjevheter i dette, fremfor å stille grupper opp mot hverandre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Birgitte — januar 11, 2008 @ 3:25 pm

 6. Tja , man kan saktens reflektere litt over problemet. Men uansett hvordan man måtte stille seg til utbygging av enerom, dette er ingen debatt som går på humanitet contra innhumanitet.

  Så lenge det dreier seg om åndsfriske mennesker som deler rom, ja så er ikke det å betrakte som innhumant. Romdeling er faktisk vanlig i mange land, også i Europa.

  Når man så har bragt det på det rene, ja så kan man diskutere om vi har råd til å skaffe enerom til alle eldre. For det er klart, det må innrømmes , det er et luksusproblem. På den annen side er vi vel snart verdens rikeste land, og burde kunne unne våre eldre å ta del i denne luksusen, ikke forbeholde alle goder til de yngre generasjoner.

  Altså så lenge den eneklte måtte føle for enerom, ja så bør man også bestrebe seg på å etterkomme dette ønsket, vi har som samfunn pr. idag råd til det.

  Hva angår fremtiden kan man muligens bli litt mer pessemistisk, eldrebølgen vil øke, og ikke mist, eldre mennesker vil leve lenger enn i dag, men også da naturlig nok bli sykere. Om man i en slik situasjon skal tilby enerom er en noe annen diskusjon, inntensiv pleie krever muligen at pasientene ikke burde være på enerom.

  Med andre ord med økt levealder vil problemene i eldreomsorgen øke, uansett hvem som måtte styre dette landet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Grubleren — februar 28, 2008 @ 10:59 pm

 7. Tror kanskje adolph ikke forstår saken riktig. Tror det menes at de eldre å syke som ønsker det, skal få enerom. Disse eldre menneskene har i alle år hatt hus eller leiligheter som de har kunnet bestemme i, motta gjester og hatt det hyggelig over en kopp kaffe. Om de får et rom alene, så vil de føle at de fremdeles har et sted, et lite hjem, de kan kose seg med sine gjester og ha en hyggelig sammenkomst som tidligere i livet, når de måtte ønske det.

  Det at adolp bruke ufine ord og kalle eldre for skrotter, tyder på null respekt for de eldre. De har livets skole bak seg og vidom som bare de eldre har. Jeg har selv vært på besøk på eldre og sykehjem i Skien kommune, og må bare si at det var umenneskelige, sjokkerende opplevelser jeg hadde der. Snakk om å isolere folk og dope de ned om de spør om hjelp for å gå på toalettet. Det er mye å gripe tak i i eldreomsorgen og det er kun Demokratene som vil gjøre noe med det. Demokratene viser respekt for disse som har blitt eldre. Jeg er helt enig med Vidar Kleppe. Norges ærligste og beste politiker. Han mener hvert ord han sier. Stem på Demokratene ved neste valg, så får du oppleve velstand og rettferdighet både for unge og eldre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Sissel Nordfjellmark — mai 28, 2008 @ 2:49 am

 8. Jammen, da har jeg en glimrende idé! Vi setter de gamle i fengsel og legger de kriminelle inn på gamlehjem. Etter et par år kan vi gjøre en vurdering av reformen, hvor vi sjekker hvor fornøyde de forskjellige gruppene er med dette.

  Hva synes de eldre om besøksforbud, innesperring på rommet, sensur av post og medier, jevnlig ransaking av celle m.v.

  Hva synes de kriminelle om bevegelsesfriheten, ubegrenset besøk, folk til å rydde, stelle og pleie dem, kvinner og menn på samme avdeling, fri adgang til alle medier, ingen begrensninger, annet enn plassmessige, på eiendeler o.s.v.

  Hvis du har rett, skulle jo de eldre være lykkelige over endringen, mens de kriminelle vil være ekstremt nedtrykte.

  Skal vi vedde om resultatet?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av esign — august 4, 2008 @ 11:14 pm

 9. Det at kriminelle har det bedre enn våre eldre som har vært med på å bygge op landet, taler sitt tause språk. Det taler om totalt respektløshet mot våre eldre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Hans Bauge — mars 27, 2009 @ 1:44 am

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00