Vidar Kleppes blogg

februar 18th, 2009

Carl I. Hagen dolket de arbeidsledige i ryggen

av Vidar Kleppe   Lagret under: carl, demokratene, hagen          

Carl I. Hagen truer med rettssak og fengselsstraff for arbeidsminister Dag Terje Andersen fordi det er lange køer av arbeidsledige som må vente på å få behandlet søknaden om den trygden de har krav på.

Det er en avledningsmanøver. Fremskrittspartiets tidligere leder forsøker å dekke over sin egen stemmegivning da budsjettet for 2009 ble behandlet av Stortinget.  Da stemt han for å fjerne 530 saksbehandlerstillinger i NAV. Fremskrittspartiet foreslo, i følge Aps stortingsrepresentant Lise Christoffersen, å kutte NAVs budsjett med 260 millioner kr. Hun er medlem av fagkomiteen, og det er ingen grunn til å mistenke henne for å referere feil. I budsjettforslaget for 2008 slo Carl I. Hagen og hans kampfeller til enda kraftigere, og ville ha fjernet over 1000 saksbehandlere.

Det sier seg selv at Fremskrittspartiets forslag ville ha ført til en enda større katastrofe enn den vi ser i dag, som er alvorlig nok. Det er selvsagt en skam at NAV ikke klarer å betale ut arbeidsledighetstrygden innen den fastsatte treukers fristen, og at ventetiden for å få utbetalt uførepensjon er på opptil tre måneder, etter at den er innvilget. En slik behandling er en hån mot Velferds Norge og vitner om hvor lite politikerne bryr seg om de som trenger hjelpen aller mest. Og aller minst bryr altså Fremskrittspartiet og Carl I. Hagen seg.

Men angrep er det beste forsvar, og Carl I. Hagen har frekkhetens nådegave.  ”Hva er velferdssamfunnets svar når bedrifter går under og tusener mister jobben? Jo, Nav! Styrket regjeringen Nav i fjor høst da alle så skriften på veggen? Nei! Vi visste at det ville bli flere ledige, men ingenting ble gjort. Nå henger ikke Nav med og sender arbeidsledige til sosialkontoret. Det er en skam,” tordnet Carl I. Hagen under fylkesårsmøte i Oslo Fremskrittsparti i følge avisene.

Da Regjeringen la frem sitt budsjett i begynnelsen av oktober var nok signalene mulige å få øye på. Men da Fremskrittspartiet en måned senere la frem sitt alternative budsjett var de helt tydelige. Likevel foreslo Carl I. Hagen og Co å fjerne over 500 saksbehandlere.

Dersom politikere skal havne i fengsel for udugelighet, bør Dag Terje Andersen og Carl I. Hagen dele celle. Og Carl I. Hagen bør sone lengst.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00