Vidar Kleppes blogg

februar 20th, 2009

Komiske Knut som Komiske Ali

av Vidar Kleppe   Lagret under: demokratene, innvandring, islam, kleppe          

Ja, nei, jo, kanskje, nei, ja, vet ikke, muligens, nei. Først hadde Justisdepartementet vedtatt bruk av hijab i politiet. Så hadde de likevel ikke vedtatt det.  Det var nødvendig med en grundig debatt og saksbehandling. Så var det likevel ikke nødvendig med en grundig debatt, men tilstrekkelig med en kort debatt, fortrinnsvis i media. For øyeblikket er det nei til hijab. Det synes i alle fall slik etter Storbergets pressekonferanse i dag. Men i morgen, i morgen, er også en dag. Med nye muligheter til å endre standpunkt.

Knut Storberget står igjen som Norges svar på Irans berømte pressesekretær fra Iran-krigen, som blånektet for at det fantes amerikanske soldater i Bagdad, selv da de nærmest kunne sees bak ryggen hans.

Var det tatt en beslutning om å tillate hijab i politiet da Justisdepartement sendte ut sin pressemelding om at det var tatt en beslutning om å tillate hijab i politiet, ville journalistene vite.  Jeg har hele tiden vært tilhenger av en prosess, svarte Justisministeren, Komiske Knut.

La oss i det minste håpe at beslutningen nå er tatt: At politiet i all fremtid får lov til å fremstå som nøytralt i forhold til religioner og etniske grupper.  Alle politifolk skal til enhver tid kunne sees på som alle nordmenns støttespillere.

Noe av det positive med Regjeringens helomvending i denne saken, i likhet med saken om å forby kritikk av islam, er at det nytter å påvirke denne regjeringen. Den snur tilsynelatende i alle saker der meningsmålingene viser at den har 2/3 av befolkningen imot seg. Det gir også et lite parti som Demokratene politisk innflytelse. Ved å delta i samfunnsdebatten, bidra til å sette dagsorden, og påvirke velgerne gjennom gode og saklige argumenter, er det mulig til syvende og sist også, indirekte, å påvirke en flertallsregjering.

Så derfor Komiske Knut: Det er fint at du vingler, så lenge du til slutt faller ned på det riktige standpunktet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Så¨vidt jeg vet, har regjeringen nå lagt forslaget dødt! (For the time being!)
  Ryktene forlyder at man også har nektet hijab innført innenfor Tollvesenet. Det er jo marginal forskjell på en Politi- og/eller Tolleruniform når man møter dem på veien under oppdrag.
  Og man har besluttet å se nærmere på hva som gjøres i Forsvaret!

  Noen har antagelig innsett at det kun er 6 måneder til valget!

  Er det da denne regjeringens holdning at bare man har lagt valget bak seg, så kan man fremme saken på nytt?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av ARGUS37 — februar 20, 2009 @ 5:04 pm

 2. Det er ikke bar5e Knut som vfingler. Jeg kan nevne Kristin Halvorsen som finansminister, driver rett og slett og gambler bort oljepengene. Dette alså at det trengs mye penger å bygge opp landet, men ikke nok med det. Norge er et av de rikeste land i verden, m,en hvorfor mine damer og herrer huser vi noen av Europas mest fattige mennesker. Den som påstår npe annet, er utstyrt med skylapper. De er der rett utenfor vår egen stuedør, og det dreier seg ikke bare om narkomane. Disse er sykle mennesker og skal med dette ha kontrollert behandling. Dette er altså noe regjeringen ikke bevilger penger til. Det er mye viktigere å gamble pengene bort, for da kan korrupte statsledere få kloa i dem, og de kan med dette velte seg i luksus og kjøpe våpen så de kan hplde folket nede.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Hans Bauge — mars 24, 2009 @ 1:03 am

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00