Vidar Kleppes blogg

februar 27th, 2009

Fullt kaos om FrPs innvandringspolitikk

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, ,      

”Vi er i prinsippet for fri innvandring,” sier Per sandberg. ”Jeg ble feilsitert i Aftenposten,” sier Per-Willy Amundsen. ”Snikislamisering er ikke noe stort problem”, sier stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen. Er det fullt kaos i FrP om hva de skal mene om innvandring, eller taler partiet bevisst med to tunger.

I følge FrPs nettside føler Per-Willy Amundsen seg misbrukt av Aftenposten som skriver at han mener innvandring er et større problem enn finans- og klimakrisen. ”Det er ikke det jeg mener eller det jeg har sagt. Jeg er skuffet over hvordan norske medier nå forsøker å skandalisere FrP og vår innvandringspolitikk,” sier Amundsen, som er innvandringspolitisk talsmann i FrP. 

Aftenposten skrev at Per-Willy Amundsen har sagt at ”innvandringen får større konsekvenser for Norge enn både klima- og finanskrisen.” ”Det jeg tvert om mener er at innvandring er et så stort og viktig tema, at det må diskuteres med samme bredde og tyngde som klima- og finanskrisen,” sier Amundsen nå.

”Vi trenger en grunnleggende debatt om innvandringspolitikk og hva slags løsninger landet på lang sikt skal ha. Dagens innvandringspolitikk er ikke bærekraftig når integreringen fungerer så dårlig som i dag.  Finanskrisen er en alvorlig tilstand som landet står midt oppe i. Innvandring er en langsiktig utfordring som fortjener en bred debatt. Dessverre er det bare FrP som tar denne debatten på alvor,” fossror Per-Willy Amundsen på partiets nettside.

Mens media snakker om Siv Jensens ”snikislamiseringstale”, mener partiets stortingsrepresentant fra Rogaland, Ketil Solvik-Olsen at dette temaet var en relativt uvesentlig del av talen, og at snikislamisering slettes ikke er noe stort problem.

”Her er ingen stor snikislamisering i Norge,” sier Solvik-Olsen til Stavanger Aftenblad. Fremskrittspartiet advarer bare mot at det kanskje kan bli et problem i fremtiden.  ”Det er forskjell på å advare mot at noe kan skje og på at det skjer i stor grad allerede,” sier han, og toner ned Siv Jensens snikislamiseringsutspill kraftig: ”Dette var bare et av mange tema i Siv sin tale, og ikke det hun brukte mest tid på. Det kom heller ikke først i talen. Det er media og politiske motstandere som har lagt dette til et vesentlig tema,” forklarer han.

Siv Jensen kunne nok vært mer nyansert, mener stortingsrepresentanten, men han unnskylder henne med at det er avgrenset hvor dypt en kan gå inn i det, når en skal dekke mange tema på kort tid. Fremskrittspartiet er ikke redde for muslimer, understreker han, og viser til at partiets nestleder, Per Sandberg, nylig uttalte på radioen at Fremskrittspartiet i prinsippet er for fri innvandring.

Krangler Fremskrittspartimedlemmene internt om hva det er riktig å mene, eller er dette et forsøk på å prate med to tunger. Det vet vi ikke, men gunstig for Fremskrittspartiet er det trolig, urettferdig nok, for et parti bør ikke få gevinst av å skape uklarhet rundt egne standpunkt.

Trist er det også at Fremskrittspartiet nå bakker ut, for det Per-Wily Amundsen nå hevder han ikke har sagt var jo fornuftig og riktig, og noe mitt parti, Demokratene, har påpekt i flere år. Norge vil få et muslimsk flertall i løpet av dette århundre, og Oslo sannsynligvis om ca.20 år, etter beregningene til Human Rights Services, basert på offentlig statistikk. Det er åpenbart at det vil forandre Norge i langt større grad enn noe annet, og er et problem som må diskuteres.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00