Vidar Kleppes blogg

mars 6th, 2009

Gruppevoldtekter kan skyldes negativt kvinnesyn i islam.

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, ,      

Tre ungdommer er tiltalt for gruppevoldtekt og seksuell omgang med barn under 16 år, skrev Dagbladet tidligere i uken. Lørdag skrev Stavanger Aftenblad om tre menn som var tiltalt for voldtekt av en 18 år gammel jente i Stavanger. To av dem er tiltalt for gruppevoldtekt som har strafferamme på 21 års fengsel, skriver Aftenbladet.no.

Kvinnen møtte de tre på et utested i Stavanger sentrum en onsdag kveld i oktober. Hun ble deretter med dem på nachspiel til en adresse i Madlaveien. Ifølge tiltalen skal den første av de tre ha gjennomført samleie med henne mens hun sov eller hadde sterkt nedsatt bevissthet på grunn av ruspåvirkning. Etterpå skal de to andre etter tur ha forgrepet seg grovt på kvinnen mens hun fremdeles var ute av stand til å motsette seg handlingene. Begge to voldtok henne, skriver Aftenposten.

De tre mennene er alle av afrikansk opprinnelse. Hovedforhandling er berammet for Stavanger Tingrett onsdag 11. mars. Det er satt av tre dager til saken fordi alt som skjer i retten må tolkes.

 I Skandinavia virker det som det er en trend med flere gruppevoldtekter enn tidligere. De fleste utført av ungdom med innvandrerbakgrunn. Det kan skyldes deres negative kvinnesyn.  Jenter og kvinner uten hijab, defineres i enkelte kretser som horer og dette er med på å undergraver den grunnleggende respekten for kvinner og kan være medvirkende årsak til de grove overgrepene vi stadig ser flere av.

 Religion kan virke helt irrelevant i en slik sammenheng, men er likevel svært relevant for landets kvinner. Demokratene har lenge advart mot denne utviklingen og belastningen som de kvinnenedsettende holdningene, enkelte religioner medbringer. Hvordan enkelte kan mene seg religiøs, og samtidig utføre slike uhyrlige handlinger, er uforståelige.

Også VG skriver om saken.

 

 

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00