Vidar Kleppes blogg

mars 7th, 2009

Nazister og muslimer gjør felles front mot jødiske idrettsfolk

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1          

I dag ( lørdag 7. Mars) ventes det 10 000 demonstranter i gatene i Malmø. Både nynazister, venstrekstremister og byens mange muslimske ungdommer forventes å demonstrere mot deres felles hatobjekt: jødene. Det er de israelske tennisspillerne som skal spille Davis Cup-kamp i byen, som hatet vender seg imot.

Flere venstreorienterte grupper ventes å delta i demonstrasjonen, blant dem er International Solidarity Movement-Sverige, som krever at tenniskampen mellom Sverige og Israel blir stoppet og Israel boikottet,” skriver Berlingske Tidende.”Gjennem aksjonen vil vi vise vår avsky for at apartheidstaten Israel får lov til at ha en sportslig utveksling med omverden,” skriver gruppen på deres hjemmeside www.stoppamatchen.se.
Siste nye innspark i debatten er at nynazistene i Blekinge muligens også vil dukke opp til demonstrasjonen, skriver Berlingske Tidende. Politiken melder at også  svenske autonome (bitzere) har meldt sin ankomst for å forsøke å hindre kampen. ”Intet spillerom til Israel – Det er oss som bestemmer”, heter parolen til Antifacistisk Aksjon (AFA) i følge det svenske nyhetsbyrået TT, skriver Politiken.

Det svenske politiet har innkalt 1000 polititjenestemenn for å holde ro og orden i byen. Det er dyrt for de svenske skattebetalerne når jødehaterne slipper seg løs.Det forteller det meste når nynazister, venstrekstremister og muslimer demokstrerer sammen. Det er de udemokratiske kreftene som angriper vårt felles nordiske demokrati.

Demonstrantene vil altså nekte israelske tennisspillere å delta sammen med andre land i en tennisturnering. Israel må boikottes, mener de. Israel. Det eneste fullverdige demokratiske landet i Midt-Østen. Det finnes land i Israels nærhet som hogger hender av tyver, dømmer homofile til offentlig hengning, og jenter som er voldtatt til å bli steinet. Men de skal ikke boikottes. Bare Israel.

Fra tidligere opptøyer i Malmø i januar

Fra tidligere opptøyer i Malmø i januar

Ordføreren i Malmø støtter ønsket om å boikotte israelske idrettsfolk. Idrettsfolk som selvsagt ikke engang kan sies å ha noe som helst ansvar for hvilken politikk deres regjering måtte føre. Dessverre for ordføreren måtte han nøye seg med å hindre at publikum får se på kampen. Den skal spilles for lukkede dører.

Hver fjerde innbygger i Malmø har innvandrerbakgrunn. De fleste av disse er muslimer. Allerede i januar viste mange av dem hvilke verdier de har dratt med seg til Sverige. Da Israelvenner arrangerte en fredelig demonstrasjon til støtte for Israel, gikk de til voldelig angrep og ropte ”heil Hitler” og ”drep jødene”. I Oslo har vi også snart 25 prosent muslimer, og vi har sett de samme tendensene til at mange av dem ikke respekter ytringsfrihet og demokratiske verdier, og opptrer voldelig. Det som skjer i Mamø bør være et varsko til oss alle. 

Les om saken i VG

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00