Vidar Kleppes blogg

mars 23rd, 2009

Selvsagt finnes det radikale islamister i Norge.

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:     

Ed Husein, som selv har bakgrunn fra den radikale bevegelsen Hizb ut-Tahrir som har tilhengere over hele verden, advarte under et møte søndag 22.mars de andre møtedeltakerne om at også islamistiske bevegelser som i prinsippet avviser vold er radikale.  Han mener at disse bevegelsene har samme mål som de voldelige islamistene: herredømme, skriver VG

19. februar la PST fram sin årlige trusselvurdering. Der advares det mot «politisk motivert vold utøvet av aktører inspirert av ekstrem islamisme», som ifølge PST «vil representere en vesentlig utfordring for Norge i de kommende årene.»

Ed Husein har fullstendig rett. Dette er noe jeg og Demokratene har advart imot i flere år. Vi ser utviklingen over hele Europa. Både i London, Amsterdam og Brussel har journalister gått ”under cover” og vært inne i de største moskeene for å høre imamenes budskap, og er blitt sjokkert av det de hørte.  En imam i en av de største, og antatt moderate, moskeene i Storbritannia, uttalte blant annet at homofile burde kastes ned fra fjell, og at det var fritt frem for å slå muslimske kvinner i ansiktet på åpen gate, dersom de ikke brukte hijab.

Disse holdningene er utbredt blant en del radikale muslimer i Europa. Det er liten grunn til å tro at de ikke finnes i Norge også, og det blir det da også bekreftet av sjefen for sikkerhetspolitiet.  Selv om en imam ikke er tiknyttet en bevegelse som selv planlegger terrorhandlinger, må det sies å være alvorlig nok at vedkommende oppfordrer til hellig krig mot vesten, og verbalt gir uttrykk for at selvmordsbombere, eksempelvis i Israel, er helter.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00