Vidar Kleppes blogg

april 6th, 2009

Send avskummet hjem

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, , , ,      

Asylsøkerne som pushet narkotika langs Akerselva i Oslo har reist til Bergen. Nå selger de heroin i Nygårdsparken. Jeg har ingen andre ord for å beskrive personer som selger heroin til vår ungdom, og bringer unge mennesker inn i en langsom død, enn at de er avskum. De er kriminelle utskudd som ikke har noe i vårt land å gjøre, i alle fall ikke utenfor en fengselsmur.

Asylsøkerne ble fjernet fra områdene rundt Akerselva etter en omfattende politiaksjon for kort tid siden. Nå gjør de hverdagen ubehagelig, blant annet for skoleelevene ved Møhlenpris skole som ofte går gjennom parken på vei til skolen.
 
”Det er litt skummelt. Noen ganger tar jeg omveier fordi det står så mange der,” forteller en av elevene, Torjus Knutsen, til TV2. Foreldreutvalget på Møhlenpris skole er bekymret:
”Det vi ser nå er at man ikke får gå i fred. Foreldre som følger barn i 1. klasse har blitt stoppet og spurt om de vil kjøpe narkotika på vei til skolen,” sier leder for FAU ved Møhlenpris skole, Kristian Osen Fagertun til TV2.no.

De nye narkolangerne i Bergen er asylsøkere som tjener store penger mens de venter på at søknaden blir behandlet. De er tydelig organisert. Nå vil rektor på skolen ha dem vekk, skriver TV2.no.”Vi er bekymret for den utviklingen som har vært. Det er jo den endringen med det mer aggressive salget som vi har merket nå,” sier han.

Politiet i Bergen er klar over problemet, og bekrefter at det er en kraftig økning i salg av tunge stoffer de siste månedene. ”Tidligere fant vi de ved Akerselva. Der har de jo gjort en innsats med vektere, politi og kommunen. Det vi ser nå er at de dukker opp her hos oss for å selge heroin, hasj, kokain. Det er et stort problem for oss her nå,” sier Jørn Solsvik som leder seksjonen for organisert kriminalitet i Bergen. Saken hører hjemme hos ham fordi det ikke er tvil om at stoffselgerne er godt organisert, skriver TV2.no.
 
”De sier selv, de som vi har tatt, at dette er organisert. At de er en gjeng som er her kun for å selge. Da utnytter de vårt system ved at de får lov å gå fri her ute mens de venter på å bli sendt ut igjen,” forteller politilederen. Han mener asylsøkerne har for lett spillerom ”Søknadene bør bli behandlet fortere. Vi bør få sendt dem fortere av gårde hvis de skal ut. I hvert fall få avgjort søknaden deres,” mener han.

Dersom våre myndigheter hadde et system i sin kriminalpolitikk burde problemet med de kriminelle asylsøkerne vært greit å løse.

Politiet bør foreta en storaksjon. Alle langerne bør arresteres. De bør stilles for en hurtigdomstol, og blir de dømt, skal de sone umiddelbart, uten adgang til permisjoner, og deretter sendes hjem. Aller helst bør de sone i sine hjemland, men det er avhengig av om Norge har avtaler med disse landene, Det faktum at de selger narkotika tar jeg uansett som bevis på at de ikke er personer som er reelle flyktninger, og at de derfor trygt kan returneres.

Ingen asylsøkere ville hatt anledning til å selge narkotika, verken i Nygårdsparken eller langs Akerselva, dersom mitt parti, Demokratene, hadde fått flertall for vårt forslag om lukkede asylmottak fra første dag, slik Jan Simonsen foreslo da han var uavhengig stortingsrepresentant og medlem av Demokratene. Da stemt samtlige andre stortingsrepresentanter imot, inkludert Fremskrittspartiets stortingsrepresentanter.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

4 kommentarer

 1. Når nå Politiet ikke evner å gjøre noe effektivt i saken, så er det jo å håpe at foreldre rundt i Bergen
  sender noen klare signaler til myndighetene om hva som kan skje med disse langerne dersom de får etablere et fristed i Nygårdsparken?

  Altså -hvis du bor i Bergen og er far/mor til en ungsom i alder 13 – 20: Det er egentlig ditt ansvar!
  Det er ditt ansvar å sørge for at dine barn får en trygg oppvekst i sitt eget nærmiljø! Og det ser dessverre ikke ut til at Politiet kan hjelpe deg! Hva gjør du da?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av ARGUS37 — april 6, 2009 @ 5:13 pm

 2. send ut alt av krimenelle invandrere

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av inlegg — april 6, 2009 @ 8:42 pm

 3. Hvis nordmenn som flyktet til Sverige under krigen hadde oppført seg sånn i Sverige, f.eks. solgt narkotika eller begått annen grov kriminalitet, hadde de blitt sendt tilbake på flekken, selv om de hadde havnet i Sachsenhausen eller blitt torturert ihjel av Gestapo.
  Dessuten: Hvordan er det mulig å smugle inn så mye narkotika til Norge? Hvis jeg som etnisk nordmann våger å ha med litt flere ølbokser enn kvoten tilsier, blir jeg bøtelagt så det svir, for da har jeg snytt staten for noen avgiftskroner. Samtidig får narkolangeravskummet herje fritt. Tollvesenet får konsentrere seg mer om narkotika og bruke ressursene på det. Så får de heller se litt gjennom fingrene med at en nordmann har med ei vinflaske eller noen ølbokser for mye!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Espen Franck-Nielsen — april 8, 2009 @ 10:51 pm

 4. Når en innvandrer foretar et lovbrudd, skal de umiddelbart sendes ut. Da er det ingen nåde, men det er ikke så enkelt. Mange som kommer hit og vil søke assyl, slippes ut, mens behandlingen skjer, og disse lømlene foretar lovbrudd underveis m,ens de venter. Regjeringen og andre som påstår DEM. er rasistiske, tenker ikke på folks sikkerhet. Her blir nordmenn behandlet somn utskudd. Her burde regjeringen bevilget erstatning for tap av eiendeler som følge av dette, og at dette ikke skal belastes forsikringsselskapene. Om ikke dette blir gjort, er regjeringen skyldig i lovbrudd på lik linje m,ed de som aktivt begår den.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Hans Bauge — april 11, 2009 @ 1:35 am

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00