Vidar Kleppes blogg

april 15th, 2009

Det bør bli lettere å miste statsborgerskapet

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, ,      

Den “stakkars” egypteren var “homofil”, og ble forfugt i sitt hjemland.  Han  ble samboer med en norsk mann, fikk fast opphold i Norge, og ble til slutt norsk statsborger. Det kan du bli dersom du har bodd i Norge i syv år, eller dersom antall år du har vært gift med en norsk statsborger og bodd i Norge i sum blir syv år. Det er altså mulig å bli norsk statsborger etter kun å ha bodd her i landet i mindre enn 4 år.

Nå mistenkes den “homofile” egypteren for å ha voldtatt åtte norske jenter.  Norske myndigheter er, selv før han er dømt for voldtektene, sikre på at han løy om sin legning da han fikk opphold her i landet. Nå mister han statsborgerskapet. Og godt er det. Problemet er bare at han ikke ville ha mistet statsborgerskapet dersom han var homofil og hadde voldtatt åtte norske gutter, for da hadde han ikke løyet om sin legning da han søkte om opphold i Norge.

Det er i dag for enkelt å bli norsk statsborger, og for vanskelig å miste statsborgerskapet.

I Demokratene har vi programfestet at personer som får opphold som flyktninger, må skrive under en erklæring på at de vil følge norske lover, og at de forplikter seg til å reise tilbake til sine hjemland dersom det blir mulig i løpet av 12 år etter at oppholdstillatelsen blir innvilget.

Vi ønsker at kravet til å kunne innvilges norsk statsborgerskap heves til 12-års botid. Før en person innvilges norsk statsborgerskap, skal han ha bestått en test i norsk språk.

Utenlandske statsborgere, inkludert flyktninger, som blir dømt til mer enn 2 måneders fengsel, skal automatisk utvises etter sonet dom.

Vi må også innføre en regel som sier at utlendinger som har fått innvilget statsborgerskap i Norge, kan miste statsborgerskapet dersom de begår alvorlig kriminalitet.

Det er ikke akseptabelt at en person kan miste sitt statsborgerskap dersom han voldtar jenter, men ikke dersom han voldtar gutter. Men det er altså den merkverdige konsekvensen i denne saken.

Les om saken i VG

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

5 kommentarer

 1. Utlendinger får da samme straff som andre nordmenn. Hvorfor skal det være forskjell på det?

  Når det gjelder denne voldtektssaken, så får han jo uansett straff for forbrytelsene. At han mister statsborgerskapet kommer som en konsekvens av at han fikk opphold på falskt grunnlag. Den siste setningen din antyder at rettssystemet vårt gjør forskjell på voldtekt av gutter og jenter. At de som kommer hit på falskt grunnlag skal sendes tilbake er jeg enig i.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av TobywanKenobi — april 15, 2009 @ 5:14 pm

 2. Hva med å heve botiden til 50 år, bare for å fortelle at man ønsker å gjøre mennesker som bor i Norge med utenlandsk bakgrunn (f.eks. svensker og dansker) til andrerangsborgere med reduserte rettigheter?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Peder Ås — april 15, 2009 @ 5:55 pm

 3. Syns det blir litt merkelig å avkreve erklæringer fra personer om at de skal følge gjeldende lover og regler. Hvilken forskjell gjør nå egentlig det ? Det må de jo gjøre uansett. Uvitenhet om lovverket, som f.eks. “Jai trodde det var lov å stikka litte granne” er ikke noe som sorterer under “formildende omstendigheter”….. tror jeg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av sjalle — april 15, 2009 @ 6:41 pm

 4. Det bør bli langt lettere å miste statsborgerskapet – ja. Som det bør være vanskelig å FÅ et statsborgerskap. Et sådant (i et annet land enn i ens opprinnelige hjemland) verken er eller blir noen selvfølge.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Kong Jack — april 15, 2009 @ 9:06 pm

 5. For å kommentere bildet; ja det er en slående likhet mellom Vidar Kleppe og Winston Churchill. I en krisesituasjon, kan det bli godt å ha ledere som kan mobilisere nasjonen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Aristocrisis — april 18, 2009 @ 3:00 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00