Vidar Kleppes blogg

april 19th, 2009

Helga Pedersen serverte selvfølgeligheter om innvandring

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, ,      

Først  ca. kl. 16.00 søndag tok en AP-representant tak i innvandringspolitikken under Arbeiderpartiets landsmøte. “Vår innvandringspolitikk skal være streng, men rettferdig. Vi sier nei til illegale innvandrere, men ja til flere kvoteflyktninger,” sa nestlederen, Helga Pedersen. Hun la til at Arbeiderpartiet selvsagt ikke skal feie innvandringsdebatten under teppet og la være å ta opp de vanskelige spørsmålene i innvandrings- og integreringspolitikken.

Jeg tolker det slik at Helga Pedersen til slutt følte seg presset til å si noe om det temaet som kommer til å bli mest diskutert i valgkampen, i alle fall blant folk flest, men dessverre, det hun sa var vanlig svada og ukontroversielle selvfølgeligheter.

At innvandrerene trenger å lære norsk, sa Fremskrittspartiet tidlig på 80-tallet. Siden den gangen har alle partier sagt det samme om morskundervisningen, men man hindrer ikke knivstikking, narkotikalanging, voldtekter og ran utført av “falske flyktninger” gjennom bedre norskopplæring.  Heller ikke ved å gi avslag til personer som ikke oppfyller kriteriene for å få asyl. Helga Pedersen uttalter seg nærmest som om hun vil bytte ut ulovlige innvandrere med kvoteflyktninger.  Ja, det er jo faktisk det hun sier, men trolig ikke kan mene.

At asylsøkere som ikke oppfyller kriterien for opphodstillatelse får avslag, er mildt sagt en selvfølge. Helga Pedersen burde ta tak i problemet med asylsøkere som begår grov kriminalitet her i landet, mens de venter på at deres søknader skal bli avgjort.  Vil hun gjøre noe for å forhindre at det kan skje, eller bare la det skure og gå. Talen ga ingen signaler om noen som helst former for tiltak for å forebygge at asylsøkere misbruker gratisferien i Norge til kriminell virksomhet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00