Vidar Kleppes blogg

april 23rd, 2009

Fremskrittspartiet er for fri arbeidsinnvandring

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, , ,      

Takket være det norske EØS-medlemskapet, som Fremskrittspartiet alltid har vært varm tilhenger av, får vi nå en friere arbeidsinnvandring midt i en periode med voksende arbeidsledighet.

Arbeidere fra de såkalte EU8-landene, Polen, Slovakia, Slovenia, Estland, Latvia, Litauen, Tsjekkia og Ungarn kan nå i likhet med andre EU-land, søke om å komme til Norge uten å ha en fulltidsstilling på forhånd.

Norge og de andre EØS-landene fikk i 2004 innført disse reglene for å beskytte eget arbeidsmarked da EU ble utvidet med ti nye østeuropeiske land. Argumentasjonen var at dette skulle hindre sosial dumping og utnyttelse av det norske velferdssystemet.

EU åpner riktignok for at disse reglene kan fortsette i enda to år hvis det nasjonale arbeidsmarkedet “forstyrres” ved en avvikling, men det er det bare Fremskrittspartiet som vil blant partiene på Stortinget. Fremskrittspartiets talsmann, Per Willy Amundsen sier han er opprørt.

Det må han gjerne være, men overrasket har han ingen grunn ti å bli. Den frie arbeidsinnvandringen er jo en vesentlig del av EØS-avtalen som Fremskrittspartiet alltid har støttet. Jeg var omtrent alene om å stemme imot i partiets stortingsgruppe da det norske medlemskapet ble behandlet der, og det var kun en FrP- representant utenom meg selv, som stemte imot i stortingsalen.

 Fremskrittspartiet visste utmerket godt at også nye medlemsland i EU ville få del i denne ordningen, nå eller senere, da partiet gikk inn for EØS-avtalen. Fremskrittspartiets program er krystallklart til fordel for norsk medlemskap, og det har ikke engang vært seriøs debatt om denne delen av partiprogrammet de siste årene.

Demokratene har derimot helt fra startet programfestet at Norge bør tre ut av avtalen, og at den bør erstattes med en ren frihandelsavtale. 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

 1. Har lest en del partiers partiprogram i det siste, og demokratenes partiprogram er det jeg er mest enig i på nåværene tidspunkt. Men det største problemet jeg har med partiprogrammet deres er at dere vil styrke kristendommen, dere vil ha kristendomsundervisning i skolen for å holde på de “kristene” verdiene. Disse verdiene er ikke noe en BARE finner i kristendommen. Disse verdiene finnes overalt i religions historien, det dreier seg om følelsen av hva som er rett og galt, følelsen av hva som er rettferdig og urettferdig osv. Disse verdiene kan vernes om uten å blande inn religion. Vi har viten/vitenskap, psykologi osv. En kan skrive nye skolebøker basert på viten/vitenskap, ikke på religiøs overtro. Hadde Demokratene fjernet den delen som omhandler å styrke kristendommen, så tror jeg at mangen flere hadde stemt på demokratene. Folk flest er ikke religiøse lenger, folk blir mer og mer i mot religion. Tror dere kunne hvert på AP, FRP høyde bare ved å forandre/fjerne den delen, men det er og andre ting som burde hvert forandret/fjernet. Det å måtte sone gamle dommer opp igjen hvis en blir dømt for samme sak flere ganger, galskap. Det er økonomisk vinning og religiøs overbevisning som er de to største årsakene til kriminalitet. Det er systemet vi lever i som er hoved problemet, løsningen vil være et nytt system, i rettning “The Venus Project”. Første gang jeg hørte om The Venus Project så syns jeg det var helt latterlig, det kan umulig fungere, tenkte jeg. Jeg hoppet til en konkusjon uten å ha satt meg skikkelig inn i hva det er. En feil jeg har gjort før angående Islam, jeg trodde jeg hviste hva islam var, uten å engang ha satt meg inn i hva islam er, en stor feil. Jeg fant ut at den eneste måten jeg kan vite med sikkerhet hva islam er, er å lese meg opp på islam. Og det gjorde jeg, og mitt syn på islam frandret seg 100%. Selv i dag 4,5-5 år seinere så lærer jeg stadig noe nytt om islam. Så i steden for å hoppe til en konklusjon angående The Venus Project, så bestemte jeg meg for å sette meg inn i det. Og jeg er overbevist om at det er den eneste riktige veien å gå, en mangler bare et parti som har som mål å føre lande i riktig rettning. Kanskje Demokratene kunne hvert det partiet? Hvis en har satt seg inn i The Venus Project, for så sette seg ned og se på verdensbilde, så er det ikke lenger tvil om hva som er det riktige å gjør. Men Norge kan ikke føre verden i retning The Venus Project, så hvis Norge går forrand som et godt eksempel og fører lande i rettning The Venus Project, så vil nok flere land følge etter med tiden.
  The Venus Project omtalt i denne dokumentaren – Zeitgeist Addendum
  http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912

  Og her. The Zeitgeist Movement: Orientation Presentation
  http://video.google.com/videoplay?docid=3932487043163636261
  http://www.thezeitgeistmovement.com/The%20Zeitgeist%20Movement.pdf

  The Venus Project
  http://www.thevenusproject.com/
  http://www.thevenusproject.com/intro_main/whatis_tvp.htm

  Et samfunn uten noen form for religion, uten pengesystemet. Et samfunn som er så automatisert som mulig. Et samfunn med overflod, der ALLE har tilgang på alt en trenger og ønsker, GRATIS. Det høres ut som en drøm, men denne “drømmen” kan bli virkelighet. Men forandringen skjer jo ikke over natten, det er en gradvis prosess. Det er bare viljen det står på, noen må ta det forste skrittet. Noen må gi folket muligheten til å velge at Norge skal gå i rettning The Venus Project eller ikke, ett parti som har dette på programmet kan vinne veldig mangen stemmer.

  Bruk noen uker på å sette deg inn i det, tenk nøye igennom åssen Norge kan føres i rettning The Venus Project, ALLE ledd i kjeden må være gratis.
  Utbygging for å “høste” fornybar energi er det første en bør gjøre, skape overflod av rein og fornybar energi. Da kan en bytte energi mot produkter i andre land, til f.eks utbygging av et ny transportsystem – Maglev Trains, som drives av den reine fornybare energien (strøm). Automatisering og utbygging for å øke produksjonen av mat, drikke, klær og andre ting en trenger. Bytte strøm/energi mot produkter fra andre land i tillegg, skape overflod. Målet er å gjøre alle ledd i kjeden automatisert og gratis, fra utvinning av råmaterialet til det ferdige produktet. Alt er drevet av gratis fornybar energi, solkraft, vindkraft, bølgekraft, jordkraft(Geothermal Energy).

  Hvis Demokratene forandrer sitt partiprogramm littegranne, og stiller til valg for å føre landet i rettning The Venus Project så tror jeg at Demokratene kan vinne valget. Folket vil ha en mer miljøvenlig politikk, velferdsstat, mindre kriminalitet, ha gjort noe med invandringen og islam problemet, bare for å nevne noe. Rettning The Venus Project er løsningen på alt dette.
  Sett deg inn i The Venus Project, se dokumentarene, les om det, og skriv gjerne et innlegg om det, enten her på bloggen eller på Demokratenes hjemmeside. Sånn at folk kan bli opplyst om The Venus Project…
  Lykke til med valget i år.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Kent — april 24, 2009 @ 6:30 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00