Vidar Kleppes blogg

mai 28th, 2009

ABC Nyheter sensurerte innlegg. Nå er det lest av over 60 000 på Aftenpostens debattsentral

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, ,      

6.april la jeg ut det samme innlegget på VGs blogg, i Aftenpostens debattforum, og på ABC Nyheter. Innlegget handlet om asylsøkere som selger heroin og kokain i Nygårdsparken i Bergen. Jeg kalte heroinselgerne for avskum. Det ble for mye for administratoren på ABC Nyheter. Innlegget ble fjernet. Nå er det lest av 60 731 lesere på Aftenpostens debattforum.

”Vi har avpublisert et leserinnlegg fra deg med overskriften “Send avskummet hjem” da vi ikke ønsker en debatt på dette nivået hos oss. Vennligst hold deg innenfor våre retningslinjer. Ved neste advarsel vil du bli blokkert som bruker uten mulighet for å kommentere,” var den beskjeden jeg fikk fra ABC Nyhetenes administrator.

Det har vært svært mange positive kommentarer til innholdet i artikkelen i Aftenpostens debattsentral. Den handlet om hvorfor jeg mener personer som selger heroin og som ikke er norske statsborgere, bør sendes ut av landet umiddelbart, selv om de er asylsøkere og enda ikke har fått behandlet deres søknader.

Dersom en asylsøker blir gjort kjent med at konsekvensene av å begå kriminalitet i Norge mens han venter på at søknaden om flyktningstatus, vil være automatisk utvisning, er jeg overbevist om at ingen ekte flyktninger vil begå kriminalitet her i landet. Dersom en asylsøker likevel selger heroin, og ødelegger våre ungdommer, regner jeg det som et bevis på at han ikke er forfulgt i sitt hjemland, i alle fall ikke av politiske grunner, og han kan sendes hjem.

Men dette innlegget ble altså for sterkt for administratoren av ABC Nyhetenes borgermening. Det gjorde liten skade, ettersom det oppveies av den enorme responsen i Aftenposten. Men: Det forteller mye om ABC Nyhetenes administrators syn på ytringsfrihet at et seriøst innlegg av en partileder ble fjernet fra nettstedet på denne måten.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

4 kommentarer

 1. ABC-gutta er anstrengte folk. Har vært i klammeri med dem selv. Og med VGB! :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Redneck — mai 28, 2009 @ 7:40 pm

 2. En narkotikaselger metter et behov, en etterspørsel, og da er det store spørsmålet hvorfor så mange nordmenn trenger å ruse seg vekk fra virkeligheten?

  Asylsøkerne og våre nye nordmenn blir ikke integrert og får ikke den hjelpen de trebger. Da er etterspørselen etter narkotika og andre ting en fristende jobb da det er stor profitt. De fleste som selger er avhengie av stoffet selv.

  Om ikke asylsøkere, f.eks tar jobben så står det andre klar. Det handler om å være på riktig sted til riktig tid.

  Man er et produkt av det samfunnet man vokser opp i, og politikerne må ta sin del av skylda. Også i integreringspolitikken.

  Å kalle disse for avskum mener jeg er å bringe debatten ned på et lavmål av barnehagestadiet. Det er nemlig en sammensatt problemstilling, men kriminalitet er kriminalitet, så hakk heller på de kyniske i toppen av pyramiden, og gjør noe med rusomsorgen, ettervern, oppvekstvilkår og annen forebygging.

  I Iran kutter de handa av tyvene, men dette stopper ikke kriminalitetsveksten. ikke engang dødsstraff. Det må nok andre virkemidler til.

  Vesten og vestlige selskap har også plynderet disse nasjonene i århundrer, og selv i dag holder multinasjonale selskap strupetak på disse nasjoner og folk. I Chile plyndrer våre trålere kysten for fisk, og Helga Pedersen mener at det er helt greit fordii landets myndigheter godkjenner det. De har vel fått noen millioner i “Uhjelp”?

  Samtidig tømmer man den tredje verden for fagpersonell som leger, sykepleiere, vitenskapsmenn og lærere så snart dem er utdannet. Da headhuntes de til vestlige nasjoner og selskap. Da er det ikke så rart at disse landene ikke utvikler seg til siviliserte nasjoner.

  Ditaturer og korrupte regimer holdes i live av vestlige selskap og regjeringer med næringsinteresser der, også norske. Vi gir millioner i nødhjelp, og henter ut milliarder i ressurser. Det finnes sugerør over alt, og mens folket flykter for tyranniet lederne begår mens de fyller sine egne lommer.

  Jeg mener ikke at alle skal komme hit, men det er et sammensatt problem. Enten må vi gjøre noe med rettferdighetssynet i verden, ellers må vi åpne grensene.

  Vi skylder disse menneskene å hjelpe dem. Enten her eller i hjemlandet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Ola Sørmann — mai 28, 2009 @ 7:54 pm

 3. var det “seriøst innlegg av en partileder” du sa?

  vel *kremt* lykke til i valgkampen …

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Pistolero — mai 28, 2009 @ 8:13 pm

 4. Dersom Norge hadde ønsket hadde vi vært kvitt de fleste problemene med både kriminalitet, stoff etc

  1. Vi er et lite land, på størrelse med en forstad i f.eks. London, så hva er problemet med å ha nok politi til å arrestere alle brukerne? Visst er det bakmennene som bør straffes hardest, men jeg skulle tro det også vil hjelpe å redusere markedet.
  2. Finnes det en journalist med guts nok til å følge en utvelgelsesprossess fra FN? Hvem er det som kommer til Norge som kvoteflyktninger? Jo, det er en slags lotteriprosess, svært tilfeldig, hvor de som har penger kjøper seg vei ut av flyktningeleirene. Korrupte FN ansatte “gir” billetter til vesten….
  3.Hva slags signaler er det den norske stat sender til resten av verden når vi lar krigsforbrytere og andre kriminelle få bli? F.eks. Souhaila Andrawes, “Mulla” Krekar, han fra Askim (som norsk politi ikke klarte å finne, men som dansk politi måtte tipse Norge om), etc etc etc
  4. Kan noen også være så snill å følge noen av disse såkalte hjelpeorganisasjonene,samt andre utsendte medarbeidere som skal jobbe for fred. Tenker at det norske folk burde få vite at disse menneskene sjekker inn på flotte hotell, tar noen timer i en eller annen leir, knipser litt bilder som de sender til en redaksjon, før de sitter behagelig tilbake på sitt hotellrom, alt dette for bistandspenger som folk tror går i “sin helhet til de mest trengende”.

  Ønsker meg av hele mitt hjerte at noen kan gi oss reportasjer av verden slik den egentlig er, og ikke bare gi oss svada om idol o.l.
  Det er faktisk mulig å skape et bedre samfunn for vanlige folk, dersom vi bare vil

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Stine Larsen — mai 31, 2009 @ 8:12 am

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00