Vidar Kleppes blogg

juni 14th, 2009

Galskap med asylmottak i Oslo Sentrum

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, ,      

Til neste år skal Tanum asylmottak i Bærum avvikles. UDI planla et nytt hovedmottak på Hvalsmoen i Ringerike. Nå får Dagbladet opplyst at hovedasylmottaket i stedet kan bli plassert på Tøyen, i gangavstand fra Oslo Sentrum, og ikke langt fra Vaterlandsparken der asylsøkere tidligere har vært aktive med å selge narkotika. Det er ren galskap. Dersom disse planene blir forsøkt fulgt opp kan jeg love at Demokratene vil gripe tak i saken. Enten ved å ta den opp på Stortinget, eller ved å starte underskriftskampanje.

Einar Ofstad, leder i eiendomsforvaltningen i Statsbygg, bekrefter at han har vært i et møte med Utlendingsdirektoratet (UDI). UDI er interessert i å se om de kan etablere et asylmottak i Økernveien 11-13 på Tøyen som et alternativ til hovedmottaket på Tanum, sier Ofstad. Så det kan dessverre se ut som om dette er ramme alvor for Oslos befolkning.

Når vi vet hvor mange asylsøkere som har vært involvert i narkotikahandel, ran og voldtekter i Oslo de siste årene, er det galskap å plassere et nytt mottak nær Oslo sentrum, og dessuten i et boligområde En nedlagt militærleir som Hvalsmoen ville passet langt bedre.

Alle asylmottakene bør være lukkede, slik at asylsøkerne ikke kan forlate området før deres søknader er ferdigbehandlet. Da unngår vi at de forsvinner og blir boende i Norge som illegale innvandrere som livberger seg av kriminalitet, og vi unngår at asylsøkere raner, stjeler, voldtar og langer dop, mens de venter på at søknadene blir ferdigbehandlet. En nedlagt militærleir er derfor ingen dårlig løsning.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Jeg synes et asylmottak på Tøyen er en fantastisk idè. Jeg var med på et anbud en gang med 508 fargede og muhammedanere på Grefsen/Storo et sted – men UDI turte ikke.

  Nå drev jeg et par små mottak i Oslo for noen år siden. Ett av de var (og er fremdeles) en suksess. De som bor der kan benytte byen, alle tilbud finnes, helse – skole – norskopplæring. Man trenger ikke aktivisere folk som oppholder seg i Oslo, like lite som man trenger å aktivisere din tidligere partifelle Carl når han oppholder seg i Spania.

  Jeg drev også en camp med 230 beboere fra drøye 20 ulike nasjoner et annet sted enn i Oslo – og man får brakkesyke når man bor over lengre tid på bøgda. Det sliter psykisk på folk. Slike steder er trykk-kokere. Nå kokte det aldri over under mitt regime. Det er fordi jeg er flink med hva jeg driver med. Tror jeg da…

  Frykt er fint å spille på. Sannheten er at de aller fleste som bor i mottak, er bra mennesker. De vil bidra, og de vil gjøre det så raskt som mulig. Ikke nødvendigvis for Norges del, men for seg selv og sin anstendighet, eller for familien – for barna. Noen banditter finner du alltid, litt av den rufsete typen – akkurat som i medlemslistene til Demokratene?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av arthur_park — juni 14, 2009 @ 6:31 pm

 2. Du fikk terningkast 1 for dette innlegget, forresten. Hvor fikk dere bestilt sånne Kleppe-buttons? De svære, vet du? Bauge med en sånn en var et syn.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av arthur_park — juni 14, 2009 @ 6:34 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00