Vidar Kleppes blogg

juli 1st, 2009

Bevilgningene til politiet har ikke holdt tritt med innvandringen

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, , ,      

Tre timer på overtid natt til onsdag var det klart at den langvarige og betente politikonflikten ikke blir løst. Det ble ikke mulig å komme til enighet i forhandlingene mellom staten og hovedsammenslutningene, skriver VG. Konflikten skyldes mange års forsømmelse av politiet fra dagens stortingspartier.

Bevilgningene til politiet har ikke holdt tritt med økningen i innvandringen til Norge, som har medført økt kriminalitet på de fleste nivåer, spesielt når det gjelder ran, vold og voldtekter. Det burde for mange år siden vært satset på økt opptak ved politihøyskolen, kombinert med bedre lønninger og penger til flere stillinger. Politikerne burde ha forutsatt en kraftig økning i kriminaliteten som et resultat av den løsslupne innvandringspolitikken.

Jeg var selv medlem av justiskomiteen i Stortinget fra 1989 til 1993, og vil gjerne berømme Arne Johannessens arbeid som fagforeningsleder for politiet. Han ville vært en dyktig leder for Politidirektoratet. Han kunne også ha vært justisminister.

Når det gjelder politiets lønnskrav er det grunn til å minne om at store deler av de 40 000 kronene de var tilbudt ville forsvunnet tilbake til staten i skatteinnbetalinger.  Brutt ned på nettolønn, dreier deg seg om noen titalls kroner daglig i lønnsøkning, samtidig som arbeidsmiljøloven så langt jeg forstår ikke ville bli gjort gjeldene for politifolk.

Sikkert er det at politiet har en så krevende, farlig og viktig samfunnsjobb at lønns- og arbeidsbetingelser forlengst burde vært endret dramatisk til det bedre.

Politiet må rustes opp radikalt, slik at det blir mulig å etablere flere døgnåpne politistasjoner i bydelene i de større byene, ha flere patruljerende politifolk synlig i gatene og sikre en raskere og mer effektiv etterforskning, står det i Demokratenes program.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Det er riktig at innvandrere er over-representert i visse sektorer, f.eks. voldtekter, men jeg mener at det største problemet ligger på straffeutmålingen. Om du slår ned en fyr på gata eller pisser på fortauet, er straffen tilnærmet den samme. Man risikerer strengere straff for å kjøpe en hore enn å drepe et menneske…..

  Politiet er blitt statens pengeinnkreverer. Snart blir det bøter for drap. Snakk om galskap…….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av ingesc — juli 1, 2009 @ 3:09 pm

 2. Hvis Kleppe er så opptatt av moral, justis og menneskerettigheter som det høres ut til, hvorfor setter du deg ikke inn i hva som pågår eksempelvis på Slettheia i Kristiansand kommune, av lovbrudd selvtekt, organisert kriminalitet, uverdige og helt ulovlige boforhold.

  Roter du i den materien, vil du også finne ut at politiet er en del av den organiserte kriminaliteten, som har pågått i mange år i Kristiansand. Spør Politistasjonssjef Svein Erik Olsen i Vågsbygd om hva i all verden han holder på med, siden han samarbeider med de kriminelle på Slettheia, og er med på å ødelegge hele bydelen.

  Går du inn i Forliksrådets arkiver angående saker på Slettheia, så vil du finne ut at Forliksrådet (som er en rettsinnstans) dømmer i strid med loven, og er en aktiv del i den organiserte kriminalitet som pågår i Kristiansand.
  Kristiansand Forliksråd har ved flere anledninger dømt i strid med lov og rett, og drevet juridisk voldtekt, økonomisk voldtekt og psykisk voldtekt.

  Å ruste opp en politietat som ikke vil gjøre jobben sin, har lite for seg Kleppe. Her i Kristiansand er politiet et av våre største og mest alvorlige samfunnsproblem, siden politiet bryter Politiloven og Forvaltningsloven må de regnes som en kriminell organisasjon.

  Undersøker du hvem som står bak den organiserte kriminaliteten i Kristiansand kommune, så vil nok Kleppe erfare at mesteparten av kriminaliteten blir gjort av etniske nordmenn (og kvinner), og ikke av innvandrere. Et problem med mange av innvandrene på Slettheia er at de ser ut til å ikke bryr seg om sitt hjem, eiendom, rettigheter, barnas rettigheter, nærmiljø og nabolag.
  Men dette er ikke kriminellt og det er ikke straffbart. De som har et miljø på Slettheia, er de kriminelle som sitter i styrene i blokkene og deres kriminelle venner (les mobben), og at innvandrerne ikke vil ha noe med det miljøet å gjøre, det har jeg full forståelse for.

  Hvis du virkelig er så sammfunnsengasjert som det høres ut til Kleppe, så er det rikelig med urett og organisert kriminalitet å ta fatt i her i Kristiansand kommune, mørkets nådeløse by.

  Et lite ordtak til slutt:

  Det er bedre å være sannferdig og utskjelt enn løgnaktig og elsket.
  Berit Ås

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av MrVulgaris — juli 2, 2009 @ 1:23 am

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00