Vidar Kleppes blogg

juli 2nd, 2009

En hel norsk by med asylsøkere, – på ett år

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:     

Så langt i år er det registrert 2500 flere asylsøkere enn på samme tid i fjor – som også var et rekordår, melder NRK. Hittil i år har allerede 8000 personer søkt om asyl i Norge. Inkluderingsminister Dag Terje Andersen frykter vi kan komme opp i 18 000 før året er omme. Det tilsvarer innbyggertallet i en hel norsk by,

Jeg har sjekket folketallet i en del norske byer, og funnet at 18 000 asylsøkere er høyere enn folketallet i byer og kommuner som Narvik, Stord, Os, eller Mandal, og nesten på høyde med det samlede innbyggertallet i Elverum.

Det setter det litt i perspektiv. I løpet av ett år må vi finne bosted, og sørge for gratis opphold med mat og andre livsnødvendigheter, for en hel norsk by med asylsøkere.

Hvor mange av disse som kommer til Norge for å selge narkotika, som er tyver og kjeltringer, og som har planer om å forsvinne i løpet av kort tid, for deretter å fungere som illegale innvandrere i Europa og livberge seg av kriminalitet, vet vi ikke, men erfaringene viser at det er et betydelig antall.

Regjeringen hevder den vil stramme inn. De nye innstrammingene vil i større grad ramme barnefamilier som har kommet til Norge via Hellas og enslige mindreårige asylsøkere. Begge disse gruppene vil regjeringen som hovedregel nå returnere, dersom det ikke er grunn for beskyttelse, melder NRK. Jeg trodde det var en selvfølge at asylsøkere skal returneres dersom det ikke er grunn for beskyttelse.

Det mener i alle fall Demokratene.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

6 kommentarer

 1. Kanskje biligste løsning for Norge i lengden blir å leie en hel bydel i Malmø? (Little Norwau)
  Man sier jo at det ofte er greit å ta et skritt tilbake og få problemet litt på avstand?

  Den åpenbare fordelen er jo da at allt illegalt salg av narkotika vil måtte foregå til hverandre?
  Og ellers kan de jo avholde ukentlige konkurranser om hvem som er flinkest til å rappe naboens
  eiendeler. Det ville jo på en måte gå på rundgang da…? (For der intet er, graver selv fanden forgjeves! )

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av ARGUS37 — juli 2, 2009 @ 1:07 pm

 2. Disse tallene, Kleppe. Det sannsynlig korrekte tallet er mellom 6300 og 7200. Vi gir opphold til et sted mellom 35 og 40 %.

  Du vet det, sannsynligvis – selv om du er en enkel mann som taler folkets sak. De enkle folka kjøper kanskje argumentet om 18000: “Åh, jøss! Kleppe sier at det kommer 18000, det er en hel norsk by med gærninger!”

  “Es ist nur greuelpropaganda”
  (Goebbels)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av arthur_park — juli 2, 2009 @ 1:18 pm

 3. Hvorfor bruker Kleppe så mye energi på noe han ikke har noen inflytelse på? Når det går over stokk og stein i kommunen han bor i.

  Kleppe bor i en kriminell kommune, Kristiansand. Der rettssystemet Forliksrådet i Kristiansand, gang etter gang dømmer i strid med lov og rett. Disse menneskene er politisk valgte kriminelle og jeg vil gå så langt at jeg vil beskrive Forliksrådets medlemmer de siste 10-15 år i Kristiansand Forliksråd for psykotiske.

  Helserådet (Miljørettet helsevern) i Kristiansand er også delaktig i å ødelegge våre hjem, eiendommer, rettigheter og helse.

  Politiet i Kristiansand kommune er også et stort og svært alvorlig samfunnsproblem, siden de velger å ikke gjøre den jobben de skal gjøre jfr. Politiloven og Forvaltningsloven.

  Politiet i Kristiansand har også et utmerket sammarbeid med “sivile” kriminelle ute i bydelene, som ødelegger folks hjem, eiendommer, rettighete, økonomi, liv og helse.

  Mange borettslag og sameier i Kristiansand kommune ville blitt “avskiltet på stedet” hvis myndighetene undersøkte bo og levekår eksempelvis på Slettheia utenfor Kristiansand.

  At bo og levestandard, lov og rett ikke blir fulgt opp av de rette instanser, er en ukultur det er vanskelig å gjøre noe med her i Kristiansand ser det ut til. Er dette bare et lokalt problem? eller er det et nasjonalt problem at de som jobber i kommunen ikke vil eller er i stand til å gjøre jobben sin, eller at de rett og slett velger å begå kriminelle handlinger/lovbrudd, for de vet av erfaring at de sansynligvis ikke vil bli tatt for det.

  Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.
  Arnulf Øverland

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av MrVulgaris — juli 3, 2009 @ 4:10 pm

 4. #2 Arthur Park

  Det betyr jo bare at vi må vente et par år før vi får en ny by? Og i mellomtiden har kanskje tilstrømningen eskalert?

  Det forlyder at asylanter som har fått endelig avslag har bodd i norske mottak i årevis og dette er uverdig for asylantene, en stor utgiftspost for Norge og en belastning for den sittende regjering.

  Det haster med utleverings/tilbakeførings-avtaler med de fleste land i Midt-Østen slik at man kan returnere asylanter med endelig avslag i løpet av maksimum 14 dager.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av ARGUS37 — juli 4, 2009 @ 4:34 pm

 5. har du sjekket denne artikklen fra england

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1162957/Im-standing-Britain-says-Sri-Lankan-postmaster-wont-serve-migrants-dont-speak-English.html

  glimrende

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av alex — juli 9, 2009 @ 2:27 pm

 6. #3 Argus, det er korrekt – men det hadde vært for galt å si at vi får en by i året.

  Vi er enig i at det er lang botid i mottak, og at botiden må ned – på samme måte som at effektueringen må bli mer strømlinjeformet. Likevel er det “fingern i jorda” i forhold til hva vi ønsker, kontra hva som er praktisk mulig. Retur innen 14 dager, for eksempel.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av arthur_park — juli 10, 2009 @ 11:01 am

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00