Vidar Kleppes blogg

juli 26th, 2009

Muslimer vil ha rentefrie lån

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1          

I Storbritannia finnes banker som tilbyr såkalte sharia-lån. Nå tar forstanderen i den somaliske menigheten i Oslo til orde for at det innføres liknende lån i Norge. Årsaken er at enkelte muslimer, av religiøse grunner, ikke vil ta opp rentebærende lån. Norske banker er ikke fremmed for tanken. Da må tilbudet i så fall gjelde alle, og ikke bare muslimer.

Såkalte sharialån fungerer i hovedsak ved at banken kjøper opp det objektet man trenger lånekapital til og selger det videre til kunden for et høyere beløp. Kjøpesummen nedbetales i faste avdrag over en gitt periode, uten at man betaler renter, skriver Aftenposten.

”Jeg tror den første banken som gjør det vil få mange kunder,” sier forstanderen og viser til at den somaliske moskeen alene har rundt 4000 medlemmer.

Dag Arne Kristensen i DnBNors kommunikasjonsavdeling forteller til Aftenposten at de foreløpig ikke har noen produkter tilpasset muslimene, men følger nøye med på dette området.

”Markedet i Norge er der, men vi tror ikke det er så veldig stort. Det kan også kreve lovendringer å tilby et slikt produkt, hvis det skal være fullt ut konkurransedyktig,” sier han.

Bankene må selvsagt selv bestemme hvilke tilbud de vil gi til sine kunder, men da forutsettes det at tilbudene gis til alle kundene som ellers oppfyller de samme kravene til betalingsevne, og at det ikke diskrimineres mellom kundene basert på religion.

Dersom en bank tilbyr spesielle lån kun til personer av utenlandsk opprinnelse, eller etter først å ha kartlagt deres religiøse tilhørighet, vil jeg umiddelbart klage banken inn for likestillingsombudet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

 1. Lån uten rente? så hva skal de som driver bank leve av?

  men egentlig tviler jeg at det hele er rente fritt om det er sant det som Aftenbladet sriver: “Såkalte sharialån fungerer i hovedsak ved at banken kjøper opp det objektet man trenger lånekapital til og selger det videre til kunden for et høyere beløp. ”

  nemlig, banken selger objektet til en høyere beløp, dvs banken tar EGENTLIG en slags renter… he he…

  det er omtrent det samma som norske banker gjør.. vi som ikke har penger til å kjøpe en leilighet, låner penger av banken, banken gir oss penger om vi stiller med pant som er vanligvis selv leiligheten også betaler vi til banken “en høyere beløp” på leiligheten… fordi banken selger oss leiligheten litt og litt når vi betaler litt og litt penger i løpet av flere år…

  jeg skjønner egentlig ikke hva er forskjellen mellom sharia- og norske banker…..

  det som jeg skjønner er at muslimene gjør ALT for å islamisere Norge og Europa og hele verden fordi dette er en viktig del av islams krav til muslimer

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Agent Provokativ — juli 26, 2009 @ 5:30 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00