Vidar Kleppes blogg

august 6th, 2009

Rett i fengsel uten permisjon og dagpenger

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, ,      

Politiet i Oslo har ifølge Dagbladet oppretter en gruppe på seks ansatte som utelukkende skal jobbe med identifisering og klargjøring for hjemtransport av asylsøkerne som opererer som narkotikaselgere. Mange av dem blir dessuten plassert i varetekt, på grunn av alvorligheten i saken.

Politioverbetjent Bjørnar Gilberg anslår at det i juli er pågrepet rundt 50-60 kriminelle asylsøkere for narkosalg eller besittelse, mot 86 i juni. Mange får dommen umiddelbart eller i varetektstiden. Men det tar tid å ferdigbehandle en asylsøknad, og derfor er en rekke av selgerne gjengangere.17 av de 164 pågrepne er tatt to eller flere ganger.

Det er helt meningsløst. Det må være en selvfølge at de blir sittende i varetekt inntil de enten kan starte ordinær soning av straffen, eller utvises til sitt hjemland. Og det bør være en selvfølge at ikke slipper ut av en fengselsport før de har sonet ferdig og dessuten har innrømmet sin identitet og navnet på hjemlandet.
Assisterende avdelingsdirektør Tone Loge Tveter i UDI forteller at asylsakene til narkoselgerne skal hastebehandles i løpet av fem dager. Hittil har alle fått avslag. Men alle har tre ukers klagefrist for en anke til Utlendingsnemnda.

Først da får Politiets utlendingsenhet saken og skal finne rett identitet for retur til hjemlandet, sier Tveter til Aftenposten.

Dersom vi sender de kriminelle utlendingene tilbake uten soning av straffen, vil Norge bli et lukrativt land å reise til for å begå kriminalitet. Da vet de at de kan reise hit, og begå kriminalitet uten å risikere noe annet enn å få et gratis fly hjem igjen, i verste fall. Og i beste fall få bli i Norge som flyktninger.

Derfor mener Demokratene at løsningen bør være enkel. Blir de tatt for narkotikasalg, bærer det rett inn i et fengsel. Der blir de til de har fått, og sonet, en dom, uten anledning til å forlate fengselet. Etter soning er det rett på første fly hjem. I tillegg bør utenlandske fanger fratas dagpengene i norske fengsler. Det kommer jeg til å foreslå dersom jeg havner på Stortinget igjen.

Det finnes eksempler på at dagpengene er langt høyere enn vanlig arbeidslønn i deres hjemland. Fangene sparer dagpengene og er søkkrike når de kommer tilbake til hjemlandet, og kan bruke pengene i hjemlandets valuta. Denne muligheten reduserer risikoen ved å drive med kriminalitet i Norge betraktelig, fordi noen få måneder eller år i et norsk fengsel kompenseres gjennom et liv i luksus etter soningen.

Dersom ikke Storberget rydder opp i disse problemene øyeblikkelig får vi være glade for at det vil komme en ny justisminister i september.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

4 kommentarer

 1. Hadde en Kompis som ble truet på Gata med kniv i Frankrike, Gendarmeriet kom på døra etter 24 timer, rettsak og 1/2 år fengsel på den mannen på 48 timer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Halvard Olessønn Grønning — august 7, 2009 @ 2:03 am

 2. Lærte meg tidlig å ikke kødde med Latinsk Politi.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Halvard Olessønn Grønning — august 7, 2009 @ 2:05 am

 3. Så lenge asylsøkerne ikke har reelle asylsøknader inne (det må behandles i UDI/UNE, evt. rettsvesenet om det er tvil)/kommer fra land hvor vi ikke kan returnere folk til – syns jeg løsningen med “rett i fengsel” etter pågripelse for nark.salg og andre grovere kriminelle handlinger høres bra ut, sånn umiddelbart.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av sillyme — august 7, 2009 @ 7:44 am

 4. Du mener at de innsatte skal bli fratatt dagpengenene.

  På hvilken måte vil du da hindre dem i å fortsette sin kriminelle løpebane?
  Og hvorfor denne ensporede tankegangen?

  Hater du frihet og demokrati så mye at du vil slenge 300 000 hasjrøykere i spjeldet også? IUten dagpenger?

  Vil du sende leger, advokater, sykepleiere, kunstnere, og vanlige arbeidsfolk i spjeldet fordi de valgte et rusmiddel som ikke paser inn i dine prinsipper?

  Vil du fortsatt kriminalisere pasienter som får bedre livskvalitet med cannabis enn den medisinen de blir prakket på av den største doplangeren: Den norske regjering?

  Jeg håper du er klar over at både alkohol og tobakk også karkateriseres som narkotika. Har du medisiner i skapet ditt hjemme?

  Narkotika!

  Igjen vil jeg påpeke at det er din inhumane politikk som skaper fengselsfugler, pasienter, doplangere og voldskriminalitet forbundet med forbudet.

  Gi meg en eneste gpod grunn til fortsatt kriminalisering

  Gi meg et eneste eksempel på at din strutsehodepolitikk noensinne har vært vellykket gjennom de siste 40 årene.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Morten Alme — august 23, 2009 @ 3:21 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00