Vidar Kleppes blogg

august 20th, 2009

Skremmende når aktiv dødshjelp blir et prinsipp

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1          

Onsdag kveld fulgte jeg med interesse debatten på NRK mellom Fremskrittspartiets Sylvia Listhaug og Kristelig Folkepartis Dagrunn Eriksen. Det er tydelig at Fremskrittspartiet har et stort problem etter å ha programfestet støtte til aktiv dødshjelp.

Under debatten gjentok Listhaug det Siv Jensen sa tidligere i uken om at Fremskrittspartiet ikke vil fremme forslag om aktiv dødshjelp i den neste stortingsperioden. Det imponerer ikke meg.

Det koster ikke Fremskrittspartiet noe å avstå fra å fremme et forslag som de likevel bare vil få partiets egne stemmer for, og i en regjering vet de at Høyre vil blokkere for et slikt forslag. Derfor kan Siv Jensen uten problemer love å ikke fremme forslaget, i et forsøk på å beholde de verdibaserte velgerne de nå er i ferd med å miste.

Sylvia Listhaugs og Siv Jensens argumenter for ikke å fremme vedtaket, som ble vedtatt under partiets landsmøte med full støtte fra partiledelsen, er at det står i partiets prinsipprogram og ikke i partiets handlingsprogram for den neste fireårsperioden.

Det gjør ikke saken bedre for Fremskrittspartiet.

Det understreker dessverre bare hvor viktig Fremskrittspartiet mener at dette forslaget er. Det plasseres i den delen av partiprogrammet som forteller hvilke målsetninger, prinsipper og grunnholdninger partiet har. Blant disse grunnholdningene er det altså at vi skal ha rett til å ta livet av syke mennesker. Riktig nok dersom vi tror at de selv ønsker det. Det er en holdning jeg ikke deler, og det er trist at de verdinøytrale liberalistene nå har fått taket på partiet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00