Vidar Kleppes blogg

august 25th, 2009

Mange asylsøkere er juksemakere

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:, ,      

”Mange asylsøkere er juksemakere. De kaster passene i do på flyene,” sa Venstres leder Lars Sponheim under partilederutspørringen med Pål T. Jørgensen i TV2 i går kveld. Jeg kunne ikke sagt det bedre selv, men jeg mener fortsatt at Lars Sponheim er en av Norges mest naive politikere når det kommer til innvandrings- og asylpolitikk.

Jeg merket meg at Sponheims eneste løsning på problemet med at 90 prosent av asylsøkerne kommer til Norge uten pass, er å få fortgang i saksbehandlingen. Venstrelederen ønsket ikke lukkede mottak, slik at asylsøkerne kan være under kontroll mens saksbehandlingen pågår.

Hva vil da hindre asylsøkere som vet de får avslag på søknadene fra å forsvinne og bli værende i Norge eller andre land i Europa som illegale innvandrere. Jeg lurer også på hvordan Sponheim skal få sendt disse asylsøkerne ut av landet når de nekter å oppgi hvilket land de kommer ifra og har kastet passet.

Det finnes ingen vei utenom å gjøre livet såpass utrivelig for de personene som har fått avslag på søknadene at de til slutt ikke gidder sitte i cellen lenger, og forteller hvor de er kommet ifra.

Som leder for Demokratene reagerer jeg også på Sponheims påstand om at innvandrerne holder Norge i gang. Uten dem ville Norge stanse opp, hevdet Sponheim. Som eksempel nevnte Sponheim at han og Pål T. Jørgensen sannsynligvis ville bli servert av en svens bartender dersom de gikk ut for å slappe av med et glass rødvin etter sendingen.

Jeg har ingenting imot svensker som jobber i restaurantbransjen, men det er selvfølgelig slik at en nordmann kunne utført den samme jobben dersom vedkommende hadde fått anledning til det. Det samme gjelder vaskejobber og trikkejobber i Oslo Sporveier, som ofte blir brukt som eksempler.  Det finnes nok av norske arbeidsledige, som kunne utført disse jobbene. Derfor holder ikke dette som argument for fri innvandring.

Dersom det finnes sektorer hvor det er mangel på arbeidere i Norge, Norden eller til og med i hele EØS-området, så er det selvsagt mulig å gi dispensasjoner for kortere tidsrom om gangen, uten å innvilge fast bosettingstillatelse.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Det er vel en kjent sak at de innvandrerne som kommer seg hit til landet i utgangspunktet måtte ha resurser for å komme seg helt til Norge. man skal ikke skjære alle over en kam, mange kommer hit med ønske om å bedre en fremtid for seg og sine, men er det egentlig grunnlag nok for å få innvilget asyl?

  Historier som aldri har funnet sted blir fabrikert for å ha en mulighet til å komme inn i landet, historien kan jo ofte ikke verifiseres, ikke en gang deres ekte identitet kan man avsløre.

  Det er jo ingen tvil når man ser på hvordan det har vokst opp bydeler hvor flertallet er innvandrere. De snakker sitt eget språk, følger sine egene regler og ønsker ikke å integreres i Norge. Dette blir fullstendig feil og skaper store konflikter mellom nordmenn og innvandrere.

  Mange nordmenn mener det er respektløst å flytte til dette landet for så å ikke innlemme seg i det norske samfunn. Barn får to sett “regler” å forholde seg til og ofte er det forrvirrende når reglene motstrider hverandre.

  Det må helt andre tiltak til i fremtiden hvis man skal ta imot store kvoter med flyktninger. Jeg synes kanskje de bør inngå en “kontrakt” når de vil bli norsk statsborger, hvor de kan befeste at de ønsker å adoptere og innlemme seg i norsk levesett og kultur. Jeg sier ikke at de skal fornekte den de er og sin kultur, men aktivt delta for å bli en del av samfunnet.

  Ha en god dag,klem siskan:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Siskan — august 25, 2009 @ 12:33 pm

 2. Løsningen på “manglende” pass er enklere enn mange tror:

  (Gjelder kun ved ankomst fra ikke-Schengen/EU land, da vi har få asylsøkere derifra, selv i transit.)

  Ved innsjekk i gaten overleverer passasjerene sine pass til flypersonalet. (Alle må uansett vise pass for å komme ombord, så de kaster dem ikke før de er på flyet. Vi kan godt ha unntak for norske pass, da de som har dette neppe kommer til å søke asyl…)

  Ved ankomst i Norge sendes passene direkte fra flyet til passkontrollen, hvor de sjekkes for etterlyste, terrormistenkte osv.

  Passasjerene blir ropt opp, og får passet sitt etter registrering, med scanning av pass og fingeravtrykk.

  Om de nå vil søke asyl, har vi dokumentasjon på hvem de er, og hvor de er fra…

  Det kommer til å koste, men i forhold til hva en asylsøker koster, blir dette bare barnemat.

  Forslaget er gratis. Iverksett!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Andreas — august 29, 2009 @ 8:58 am

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00