Vidar Kleppes blogg

august 29th, 2009

Det store velgerbedraget for folk flest

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1          

Fremskrittspartiet har i flere måneder lovet å legge frem en handlingsplan for hva en ny Siv Jensen-regjering vil gjennomføre de 100 første dagen av hennes regjeringstid. Nå er planen lagt frem. Den viser seg å være en liste over hva partiet vil ”prøve” å få til, og hvilke forslag en slik regjering vil legge frem, for det meste i forslaget til statsbudsjett.

Det hele koker ned til en ny metode å presentere viktige programposter på.  Det blir da også avslørt av VG. ”Partiet lover ikke annet enn å prøve å få gjennomslag for det som allerede står i partiprogrammet. Og stikkordet er ”prøve”. Fremskrittspartiet klarer ikke engang å love at Krekar skal ut,” skriver VGs kommentator Frithjof Jacobsen.

Det siste var et klart løfte fra Siv Jensen tidlig i valgkampen. Senere ble det endret til at Krekar skulle interneres, og det skal han sikkert fremdeles, men ikke de første 100 dagene, hvilket jo heller ikke er mulig. Først må Siv Jensen legge frem forslag om en lovendring. Det kan gå mange år før han kan settes bak lås og slå.

Fremskrittspartiet skal nå ”prioritere arbeidet med å effektuere utvisningsvedtaket av mulla Krekar”. Det er ikke noe annet enn det også Gahr Støre har lovet.

Et nytt forslag er dukket opp i de 101 punktene. Fremskrittspartiet vil at asylsøkere som ikke oppgir sin identitet og derfor ikke kan returneres, ska få automatisk avslag på sine søknader. Ved første øyekast hørtes det smart ut, men med nærmere ettertanke er også det et unyttig forslag. Det er jo nettopp de asylsøkerne som vet at de vil få avsag, som har behov for å forhindre hjemsendelse ved å skjule sin nasjonalitet. Fremskrittspartiet lover med andre ord å gi avslag til asylsøkere som uansett vil få avslag, og oppnår ingenting.

Skal en asylsøker røpe sin identitet og navnet på hjemlandet må vedkommende interneres inntil han røper navnet. Det er den eneste metoden som vil hjelpe.

Fremskrittspartiet, som i så mange debatter har fremhevet at de ønsker lukkede asylmottak, lover nå kun lukkede asylmottak for de asylsøkerne som er identitetsløse eller ”uten lovlig opphold”.

Siv Jensen lover å sette i gang flere tiltak for å stramme inn kriminalpolitikken, men det er ikke tatt med et eneste tiltak for å stanse pedofile overgripere mot barn blant de 101 forslagene, og når det gjelder narkotikabekjempelse er det eneste Fremskrittspartiet ønsker å gjøre de første hundre dagene ved makten å ”øremerke penger til narkotikahunder i fengslene.”

Noen vil tape dersom forslagene blir vedtatt. Først og fremst gjelder det norske bønder, eller ”private næringsdrivende innen landbrukssektoren”, som Carl I. Hagen velger å kalle norske bønder. Med Siv Jensen som statsminister kan mange av dem sette plogen i garasjen for alltid, og søke seg andre jobber.  For hovedavtalen mellom landbruket og staten, som sikrer bøndene økonomisk støtte, skal sies opp innen 100 dager.

”Det er ikke penger Norge mangler, men handlekraftige politikere”, sier Siv Jensen til VG. Selv lover hun stort sett ikke å gjennomføre noe som helst de første 100 dagene, muligens med unntak av å nedlegge de norske ambassadene i Colombo, Antananarivo, Managua og Kampala, uvisst av hvilken grunn. Derimot skal det nedsettes utvalg, ”startes arbeid med”, fremmes forslag”, ”etableres et prosjekt som skal arbeide med”, ”fremskynde arbeid med”. Handlekraft: Neppe.

Fremskrittspartiet er blitt som andre partier.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Mens Frp nærmer seg partier flest, har Sp gått den andre veien, ihvertfall Ola Borten Moe og kanskje Lundteigen i Senterpartiet.
  Hvorfor?
  Les hjemmesiden til HRS og Rita Karlsens mening om saken(e)
  http://www.rights.no/
  “Vi må tenke norsk”!
  4 år i regjering skulle til før noen av toppene i Sp våkner, men kanskje først etter å ha lest prisipprogrammet til Demokratene; -Si opp Schengenavtalen og vurdere EØS-direktivet, Mot EU!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Jan Aleksander — august 30, 2009 @ 1:19 pm

 2. Hei Vidar Kleppe og Demokratane var inne å såg på sidene deres,og Vidar sin blogg. At dere ser på inkassomafiaen og de faktum at dette er en virksomhet fulstendig ute av kontroll og har mer innflydelse over politi og namsmann en selv Justisministeren har er et faktum. inkassoverden lever etter en selvjustis som kun gagner dei selv, Norsk forvaltningslov legges ikke til grunn, inkassoklagenemda tar kun saker som er utredet og oversent i dokumentsform, hvem i fattigNorge har resurser til dette????
  Dette er viktig stå på Demokratene!!!
  Så kommer eg til de som skuffet meg på deres blogg, Siv Jensen og Frp blir fremstilt som om dei er årsaken til et Landbruk i fritt fall, de er lite intresangt, fordi de stemmer overhode ikke. Lundteigen og CO har ikke nådd sine mål om statseid lanbruk alle sovjet, de eneste dei har oppnådd er at de i Norge er klin umulig å få til alternativ drift.

  Så et spørsmål Demokratene blir ofte stempla som ekstremt Høgre orientert.
  Hvorfor klarer ikke dere å vis hvor utrolig kommunistisk systemet i Norge er??

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Truls Bauge — august 31, 2009 @ 10:50 am

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00