Vidar Kleppes blogg

september 2nd, 2009

Frata innvandrere som driver trygdesvindel statsborgerskapet

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1          

I Danmark har Ekstra Bladet de siste ukene avslørt en lang rekke eksempler på trygdesvindel foretatt av danske statsborgere med bakgrunn fra Irak. Det er nå et politisk flertall for å frata innvandrere som blir tatt i trygdesvindel det danske statsborgerskapet. Det er på høy tid vi får en slik regel i Norge også.

Det bør innføres en lov som gjør det mulig å frata personer som er blitt tildelt sitt statsborgerskap etter fødselen det norske statsborgerskapet dersom de begår kriminalitet, også annen type kriminalitet enn trygdesvindel.

Ingen stortingspartier i Norge har til nå foreslått en slik ordning, som nå kan bli realitet i Danmark, der forslaget kommer fra De Konservative, som får støtte fra Venstre og Dansk Folkeparti.

”Vi vil ikke akseptere trygdesvindel, og man skal vite at det har konsekvenser. Danmark skal ikke være et land man bare kan reise til og få tilkjent noen ytelser og så ellers ha fete jobber alle mulige andre steder,” sier det konservative folketingsmedlemmet Vivi Kier, til Ekstra Bladet.

Sosialdemokratenes folketingsmedlem, Henrik Dam Kristensen, mener at utspillet fra Høyres danske søsterparti er for vidtgående. ”Man skal gjøre alt for å bekjempe trygdesvindel, men å ta statsborgerskapet fra folk, det er for drastisk,” sier han til Ekstra Bladet.

Når et flertall i det danske folketinget kan vedta en slik lov i Danmark burde det ikke bli sett på som ekstremt og innvandringsfiendtlig å foreslå det samme i Norge.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Det ligger vel noe bak, som for eksempel at har man ett statsborgerskap og dette opphører, så er man statsløs.
  Et barn som er født i Norge og begynner å svindle som 17 åring, hvordan reagerer da foreldrenes hjemland?
  Eks. Et barn fodt i Amerika og som svindler der som 30 åring, og aldri har sett Norge og har heller ikke norsk statsborgerskap, hva da?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av kungfuz — september 2, 2009 @ 9:05 pm

 2. Jeg ville heller foretrekke å heve terskelen for å få innvilget statsborgerskap. Hadde det vært opp til meg, skulle minste botid i Norge vært fem år. Videre må det stilles krav om norskkunnskaper, og at man ikke er dømt for noe kriminelt. (Se bort fra fartsbøter og andre forseelser).

  Jeg mener at folk som er dømt for straffbare forhold i sine hjemland må nektes innreise til Norge. Nordmenn som er dømt for straffbare forhold i Norge blir jo nektet innreise til USA, og ingen hyler om rasisme av den grunn. Når jeg sier straffbare forhold i hjemlandet, mener jeg vi må se bort fra politiske og religiøse meningsytringer eller oposisjon mot makthavere. Folk som er straffet for oposisjon mot makthavere i sine hjemland, må ikke nektes innreise til Norge. Er man dømt for narkotika, vold, tyveri eller illegale våpen, e.l, mener jeg man må kunne nektes innreise til Norge, akkurat som norske borgere som blir dømt for slike ting i Norge blir nektet innreise til USA.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Espen Franck-Nielsen — september 3, 2009 @ 9:12 am

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00