Vidar Kleppes blogg

september 8th, 2009

Siv vil la Krekar bli – lenge

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1     Stikkord:     

Nå vet vi at mulla Krekar skal ut av landet med fly. Han slipper å ta toget hjem til Irak. Jeg så nemlig TV-utspørringen av Siv Jensen mandag kveld. Siv Jensen begynte kjapt med å love å fly Krekar ut av Norge. Det hørtes ut som om det var en enkel sak, men deretter tok hun frem årene og fossrodde.

Tidlig i valgkampen lovet Siv Jensen at Krekar skulle sendes hjem til Irak i løpet av de første hundre dagene av hennes regjeringstid. Etter å ha blitt presset av Pål T. Jørgensen ble hele prosessen skjøvet ut i tid. Til slutt endte det med et løfte om å bruke fly.

Vi har hørt det før. Bjarne Håkon Hansen sa for flere år siden at han skulle betaler billetten for å få Krekar ut, og Erna Solberg sa han ikke hadde noe i Norge å gjøre. Likevel har ingen har fått Krekar ut. Heller ikke Siv Jensen vil love å sende Krekar hjem uten en garanti om at han ikke risikerer dødsstraff, derfor springer hun nå fra løftene.

Det er Krekar selv som har satt seg i en situasjon der han risikerer dødsstraff hvis han blir funnet skyldig i drap. Gjør man slike ting i et land med dødsstraff, så vet man hva man kan risikere. Det er neppe sannsynlig at Krekar får dødsstraff dersom han stilles for retten i Irak, men den risikoen må vi uansett ta.  Alternativt kan vi ikke engang sende ut Osama bin Laden ut av landet dersom han helt teoretisk skulle dukke opp i vårt land.

Men det vil altså ikke Siv Jensen gjøre, selv om hun forsøker å sanke stemmer på å la det se ut som om hun vil det.

Under utspørringen med Pål T. Jørgensen sa Siv Jensen at hun i stedet for å sende Krekar ut ville sette ham i forvaring. Greit nok, bortsett fra at det er umulig å få til i løpet av det første året, selv om Siv skulle få flertall i Stortinget for en lovendring som hjemler en slik løsning. Det tar tid å lage en ny lov, sende den ut på lovhjemlet høringsrunde, få den vedtatt i Stortinget, og deretter sette den i kraft. Deretter skal en forvaring prøves for domstolene.

Det finnes derfor bare en løsning for mulla Krekar. Han må sendes til Irak umiddelbart. Det er trist at jeg ikke har støtte for et slikt syn, heller ikke fra Siv Jensen. Dermed står Demokratene alene om å ville ha Krekar ut av landet umiddelbart. For de andre partiene er det bare et fromt ønske for fremtiden.

VG: Ingen forskjell på Erna og Siv

TV2: Så mye koster Frp-gildet

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

3 kommentarer

 1. Hvorfor er det så vanskelig å få denne fyren kibba ut? Norske myndigheter er ellers svært flinke til å kibbe ut folk som VIRKELIG kunne trenge beskyttelse, f.eks. kristne som blir forfulgt i sine muslimske hjemland. Norske myndigheter sender jo iranske reelle flyktninger rett i klørne på ondskapens regime (prestestyret i Iran).
  Kast ut Krekar, la de som virkelig trenger beskyttelse få bli!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Espen Franck-Nielsen — september 8, 2009 @ 8:09 am

 2. Hvis du reelt sett risikerte dødsstraff for handlinger du hadde utført i et annet land, så ville du vel neppe valgt å reise tilbake dit på “ferie”? Mullah Krekar er ikke redd for å bli arrestert og idømt dødsstraff i Irak! Derimot er han ganske redd for at dette argumentet for fortsatt opphold i Norge skal bli utvannet. Og om det var reelt så hadde han jo alltids en mulighet til å søke politisk asyl i Tyrkia og bosette seg så nær grnsen at hans nærmeste kunne besøke så ofte de ville? Tyrkia er jo dertil muslimsk område?! Slik at han ville kunne føle seg “hjemme”.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av ARGUS37 — september 8, 2009 @ 9:08 am

 3. Ja, dette er en av de viktigste sakene i valgkampen, kleppe…Vi har jo alle sett all terroren krekar hittil har utført på de mange årene han har vært her. Husker godt bombingen på Oslo Plaza våren 2007, selvmordsaksjonen i Trondheim den påfølgende høsten, og bilbomben her på Hamar nå i sommer. I tillegg til alle flykapringene vi har hatt i landet siden krekar kom…Jepp, erfaringen viser at krekar virkelig er en slik trussel at vi må begynne å lage mer liberale lover for å få satt folk i forvaring i Norge…Alternativt kan vi jo bruke hue og fokusere på viktige ting…Problemet ditt er at du ikke er i stand til å innse din egen kognitive dissonans kleppe…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av euqid — september 9, 2009 @ 8:29 am

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00