Vidar Kleppes blogg

september 23rd, 2009

Ny helseskandale

av Vidar Kleppe   Lagret under: 1          

Ventetiden for å få hjelp for leddgikt er skandaløs. Denne uken skrev Haugesunds Avis om en allmennpraktiserende lege i Etne, Eric Mills, som søkte om snarlig vurdering ved revmatismesykehuset i Haugesund, for en pasient med mulig leddgikt. Vedkommende pasient fikk løfte om undersøkelse innen 8. september 2010.

”Så lang ventetid tyder på at det er noe hakkende galt med norsk helsevesen,” sier en oppgitt lege til Haugesunds Avis. Jeg er mer enn enig. Det er fullstendig hårreisende, og beviser igjen at den rødgrønne regjeringen har gitt blaffen i det norske helsevesenet de årene de har styrt.

Direktør ved Revmatismesykehuset i Haugesund, Jan Birger Medhaug, forteller til avisen at ventelister er mer komplisert enn man ved første øyekast skulle tro.

”Det er slik at de som har rett til nødvendig undersøkelse ikke får frist, men tas inn alt etter hvordan sykdomstilfellet er. For andre er ventelistene for lange, men vi jobber kontinuerlig for å forbedre dette,” opplyser Medhaug, som ikke kan uttale seg om denne konkrete saken, siden han ikke kjenner til den.

For meg er det klart at ansvaret ikke ligger hos sykehuset, men hos politikerne, som nedprioriterer helsevesenet til fordel for å hjelpe til rette asylsøkere, eller sende penger ut av landet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Enig i at helsenorge er mer enn forskrudd. Det finnes jo så mange eksempler at man kan begynne å lure. I min kommune måtte mannen min vente i 3 måneder på fysikalsk behandling – noe han ikke kunne, for da hadde han ikke klart å gå på jobb. Dermed måtte han betale av egen lomme, hos den samme fysikalse senteret, for det var egne lister må vite. Sånn – så sparte helsenorge noen kroner på en maur med gjennomsnittslønn som da betaler selv. Han går ukentlig og har gjort det i månedsvis. Det koster å gidde å gå på jobb.
  Verre er det selvfølgelig for de som trenger psykolog, og som ikke blir bundet sammen og kastet inn på tvang da. 6 måneders ventetid hvis du betaler selv (600-700 kr pr gang) eller 1 års ventetid med egenandel. Rodt parti? Likhet for alle? Nei du – det er det i alle fall ikke. Og ikke vil de privatisere heller. . Jeg spyr. Alt godt i kvelden.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av floffeloffe2 — september 23, 2009 @ 5:19 pm

 2. Det du skriver her er bare tull. Du viser til ventelisten ved et enkelt sykehus, men realiteten er en helt annen om man ser på det totale tilbudet.

  Ta en titt her, så vil du se at ventetiden varierer. Man behøver faktisk ikke vente mer enn 8 uker om man velger et annet sykehus enn det du referer til.

  http://www.frittsykehusvalg.no/start/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av lillevanilje — september 23, 2009 @ 5:52 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00